Garantie keukens

Garantie keukens? Bij het aanschaffen van een nieuwe keuken heeft u recht op wettelijke garantie. Hoe lang heeft u garantie? Op welke producten heeft u garantie en op welke niet? Dit en veel meer antwoorden vindt u op deze pagina.

Gratis keukenbrochures? Vraag de gratis keukenbrochures aan en haal meer dan honderd pagina’s aan keukeninformatie in huis. Bekijk goedkoopste keukens¬†met goede garantievoorwaarden.

Garantie keukens

Er zijn twee soorten garantie. Wettelijk recht op een deugdelijk product en extra garantie zoals fabrieksgarantie of bijgekochte garantie.

Bij het wettelijk recht op een deugdelijk product, betekent dat dat het product moet voldoen aan de verwachtingen die u erbij heeft.

garantie keukensGaat het product stuk in die periode, dan heeft u recht op gratis reparatie of vervanging. Er vanuit gaande dat u op een normale manier bent omgegaan met de producten.

Wat u van het product mag verwachten hangt van meerdere factoren af, zoals de prijs van het product, het merk en de beloften die u worden gedaan, denk hierbij aan de verkoper of reclame.

Gaat uw product kapot binnen zes maanden? Dan hoeft u niet te bewijzen dat u het product normaal heeft gebruikt en moet de winkelier u verplicht een gratis reparatie of nieuw product aanbieden. Dit geldt niet als de verkoper weet te bewijzen dat u het product niet op de gewenste manier gebruikt heeft.

Gaat het product na deze zes maanden kapot? Dan moet u kunnen aantonen dat u het product gebruikt heeft zoals dit gewenst is en dat u geen ongepaste dingen met het product heeft gedaan. Bij de extra garantie krijgt u dit vanuit de winkelier of heeft u het bij de winkelier bijgekocht.

Bij deze extra garantie hoeft u binnen de afgesproken periode niet aan te kunnen tonen dat u het product op de gewenste manier gebruikt heeft. De verkoper dient zich altijd aansprakelijk te stellen voor de schade en moet het product gratis repareren of vervangen.

Let hierbij op, u heeft de koopovereenkomst gesloten met de winkelier en niet met de fabrikant. De fabrikant heeft daardoor geen wettelijke plichten en kan zelf voorwaarden stellen aan de extra garantie. Is er dus een product kapot? Neem dan altijd eerst contact op met de winkelier.

CBW garantie keuken

Bijna alle grote keukenzaken zijn aangesloten bij het CBW. Voorbeelden hiervan zijn Bruynzeel of Keukenconcurrent. Het CBW is een Centrale Branchevereniging voor Wonen.

garantie keukensVoor alle keukenzaken die hierbij zijn aangesloten gelden de regels die het CBW heeft vastgesteld. Hier vallen ook bepaalde garantievoorwaarden onder.

Een CBW-erkende winkel heeft altijd drie jaar (afbouwende) garantie. Het kan zijn dat u op basis van de wet meer garantie heeft dan dat er in de CBW garantievoorwaarden omschreven staat.

Deze wettelijke voorwaarden staan omschreven in het kopje hierboven.

Het CBW is een algemeen keurmerk en heeft geen inzicht in productgaranties van specifieke producten. Voor specifieke vragen, opmerkingen of de andere voordelen van het CBW keurmerk kunt u contact opnemen met de winkelier, waar u de keuken gekocht heeft.

Zo bent u altijd verzekerd van de beste garantievoorwaarden. En mocht er toch iets mis gaan op welk vlak dan ook, dan is er altijd nog de geschillencommissie.

Op deze website staat alle informatie over garantie op keukens.